PPL(A) Theorie

Er wordt dit jaar geen Nederlandstalige cursus georganiseerd. U kunt zich wel inschrijven voor onze Engelstalige cursus.

Het slagen van het theoretische examen is de eerste stap in het behalen van een licentie privépiloot (PPL). De Sabena Aeroclub organiseert theoriecursussen in het Nederlands, Frans en Engels.

De cursus wordt gegeven op het vliegveld van Grimbergen, slechts 15 kilometer van Brussel. Onze theorie opleiding is modulair, wat wilt zeggen dat de student kan starten telkens een nieuw vak begint. Instappen op elk moment van het jaar is dus perfect mogelijk.

Hoewel het hoofddoel van de theoretische opleiding het behalen van een licentie privépiloot is zijn de cursussen toegankelijk voor iedereen die graag meer wilt weten over vliegen, of voor elke piloot die zijn/haar kennis wil op frissen. De cursussen worden gegeven door een team van gemotiveerde instructeurs.

De PPL(A) theorie opleiding omvat 9 vakken:

• Vluchtbeginselen
  • Algemene kennis van het luchtvaartuig
  • Vluchtprestatie en -planning
  • Meteorologie
  • Navigatie
  • Luchtvaartreglementering en ATC procedures
  • Communicatie
  • Menselijke prestaties en beperkingen
  • Operationele procedures
Theorieles

De Nederlandstalige cursus vindt plaats op zaterdagvoormiddag tussen 9 en 12u30, van september tot en met juni. De totale duur bedraagt 119 uur. In overeenkomst met de instructeur kunnen studenten onderling de datum en tijd van de lessen aanpassen naar hun beschikbaarheid. De PPL(A) theorie cursus kost € 550 en omvat de theorieboeken.

Na het slagen van de theoretische examens bij het Bestuur der Luchtvaart te Brussel moet het praktijkexamen behaald worden binnen twee jaar. Bij de Sabena Aeroclub is het mogelijk, en zelfs aangeraden, de theorie en praktijkopleiding te combineren. Dit zal u een beter inzicht geven in de terminologie gebruikt tijdens de theoriecursus. Om u optimaal voor te bereiden op het examen neemt de club een kleine test af aan het einde van elk vak en een oefenexamen op het einde van de cursus.

Personen die bij onze club de theorieopleiding volgen betalen slechts € 100 in plaats van € 190 lidgeld voor hun eerste jaar als vliegend lid.

Meer informatie? Contacteer ons via training@sabena-aeroclub.be of neem een kijkje bij de veelgestelde vragen.