News Flash

Summer Course, Happy Hour & Castle Trophy evenementen

Alle clubleden zijn uitgenodigd op onze jaarlijkse 'refresher course' die zal doorgaan op 31 augustus 2018. De onderwerpen van dit jaar zijn onder andere 'latent failures' in de luchtvaart, rapporteren in de luchtvaart, veranderingen in de Belgische AIP en clubcommunicatie. Dit interessant evenement wordt afgesloten met een van onze gewoonlijke Happy Hours. 

Op 2 september 2018 houden we onze Castle Road Trophy. Meer informatie over deze evenementen kan op de evenementen pagina gevonden worden. Meer info werd verstuurd per email.

Lees meer...

Inschrijving PPL theoriecursus 2017-2018

U kunt zich nu inschrijven voor onze Nederlandstalige PPL(A) theoriecursus van 2017-2018.

De cursus gaat dit jaar van start op 23 september om 9u uur.       Klik hier hier om u in te schrijven!    

De cursus wordt zoals elk jaar gegeven op het vliegveld van Grimbergen, slechts 15 kilometer van Brussel. Onze theorie opleiding is modulair, wat wilt zeggen u kan starten telkens een nieuw vak begint (het is dus mogelijk om na de start van de cursus op elk moment in het jaar in te stappen).

Hoewel het hoofddoel van de theoretische opleiding het behalen van een licentie privépiloot is zijn de cursussen toegankelijk voor iedereen die graag meer wilt weten over vliegen, of voor elke piloot die zijn/haar kennis wil op frissen.

De Nederlandstalige cursus wordt gegeven door een team van gemotiveerde instructeurs op zaterdagvoormiddag tussen 9 en 12u30, van september tot en met juni. De totale duur bedraagt 119 uur. In overeenkomst met de instructeur kunnen studenten onderling de datum en tijd van de lessen aanpassen naar hun beschikbaarheid. De PPL(A) theoriecursus kost € 550 en omvat de theorieboeken.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Contacteer ons via info@sabena-aeroclub.be.

Tot binnenkort!

Lees meer...

Vacature TKI

De Sabena Aeroclub is dringend op zoek naar een Theoretical Knowledge Instructor voor de Nederlandstalige PPL theoriecursus. Deze cursus gaat door op zaterdagvoormiddagen tussen 9u en 12u30, van september tot en met juni.

Als TKI ben je verantwoordelijk voor het geven van een hoogwaardige theoretische PPL opleiding in overeenstemming met de EASA leerdoelen.

Vereisten: 

  • Diploma hogeschool of universiteit, of gelijkwaardige luchtvaartgerelateerde ervaring, en een uitgebreide praktische achtergrond in luchtvaart.
  • Vermogen om goed te werken in een zeer gestructureerde omgeving.
  • Goede mondelinge & schriftelijke vaardigheid in het Nederlands.
  • Vermogen om te werken in teamverband en studenten te motiveren om te leren.
  • Een uitgebreide kennis van de ICAO / EASA regelgeving.
  • Kennis van MS Word, PowerPoint en email

Deze vacature is nu gesloten. Reageren is helaas niet meer mogelijk.

Lees meer...

GNS430 Training

De Sabena Aeroclub biedt haar piloten een GPS-training aan voor de Garmin GNS430, zoals geïnstalleerd op de DA20. De cursus zal doorgaan op 25 maart vanaf 20u in het clubhuis.

De doelstellingen van deze cursus zijn:

- De basisfundamenten van GNSS.
- Inzicht in de paginering van de GNS430.
- Het definieren van een user waypoint.
- Bewerken van een vluchtplan.
- Het bereiken van een snelle en comfortabele manipulatie in één oogopslag zonder te veel tijd door te brengen met het hoofd naar beneden in de cockpit.

De cursus zal geen procedures en verticale navigatie behandelen.

Side note: deze training is geen lezing, maar een hands-on training, en het zal interessant zijn als u uw laptop meeneemt waarop deze GNS430W trainer geïnstalleerd is. Er zijn kleine verschillen met betrekking tot onze GNS430, maar de GNS430 (zonder het achtervoegsel W) trainer is alleen WindowsXP. Als u nog WindowsXP heeft, download dan deze GNS430 trainer.

De les zal gegeven worden in het Engels. Registratie op de club website.

Lees meer...

 

Sabena Aeroclub

  • Nabij Brussel, hart van Europa
  • Hoogwaardige, professionele training
  • Meertalig & internationaal
  • Vriendelijke & persoonlijke atmosfeer

Onze Locatie

Tower

Onze thuisbasis is Grimbergen, slechts 15 km ten noorden van de Belgische hoofdstad en de nationale luchthaven van Brussel.